Nieuwe sponsordeal voor PSV: technologiebedrijf Simac 'legt flink bedrag in'

Nieuwe sponsordeal voor PSV: technologiebedrijf Simac 'legt flink bedrag in'

02-04-2021 10:10 Laatste update: 10:12
79

PSV krijgt er een volgende grote sponsor bij. De club is een samenwerking aangegaan met het technologiebedrijf Simac, dat een van de grootste sponsoren van de club wordt. Het bedrijf hoort echter niet bij de zes Brainport-bedrijven die de shirtsponsoring 'Metropoolregio Brainport Eindhoven' mogelijk maken.

PSV maakt het sponsornieuws vrijdagochtend via de officiële kanalen bekend. Beide partijen hebben een handtekening gezet onder een samenwerking van vijf seizoenen. "Simac komt uit de Brainportregio, heeft een familiaire achtergrond, betrouwbare reputatie en loopt voorop in ontwikkeling", licht commercieel directeur Frans Janssen van PSV de deal toe. "Technologie is onmisbaar om topprestaties te leveren. Dat geldt in sportief aspect, maar zeker ook op de 'reguliere' werkvloer."

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV een flink zakcentje gaat verdienen aan de samenwerking met Simac. Het bedrijf gaat een bedrag van 500.000 euro op jaarbasis verdienen, waardoor PSV over de samenwerking van vijf jaar een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro bij kan schrijven.