Buijs raadt spelers aan 'te gillen en kreunen': 'Alsof hij neergeschoten is'

Buijs raadt spelers aan 'te gillen en kreunen': 'Alsof hij neergeschoten is'

04-04-2021 09:20
98

Danny Buijs vond de rode kaart een wat zware straf voor FC Groningen-aanvoerder Azor Matusiwa. De middenvelder kreeg tegen VVV-Venlo al na twintig minuten spelen zijn tweede gele kaart. Vooral de eerste gele kaart zorgt voor onvrede bij de trainer.

"Als je na twintig minuten al met tien man verder moet, dan weet je dat het heel zwaar gaat worden", vertelt een lachende Buijs na de 0-1 overwinning voor de camera van ESPN. Al kijkend naar de beelden gaat de Groningen-trainer in op de rode kaart voor Matusiwa. "Hoe ik ze inschatte vond ik de eerste wel wat makkelijk gegeven."

Na het bekijken van de beelden blijft Buijs bij zijn eerste oordeel. "Als ik dit als zie... Dit vind ik geen gele kaart. Ik zeg niet dat het geen overtreding is, het gaat erom of het een gele kaart is na een kwartier. Ik vind dit geen gele kaart, zeker niet bij Bas Nijhuis. Een van de beste scheidsrechters, die altijd mannelijk voetbal toelaat."

Buijs geeft zijn jongens alvast een tip mee en sneert tegelijkertijd in de richting van VVV-speler Vito van Crooij. "Je moet gaan gillen en gaan kreunen op zo'n veld. Je ziet het bij Van Crooij ook, die gaat 24 keer naar de grond alsof hij neergeschoten is. Hij staat elke keer weer op", sluit de Groningen-coach af.