Ten Hag oneens met kritische geluiden: 'Ik denk dat het heel logisch was'

Ten Hag oneens met kritische geluiden: 'Ik denk dat het heel logisch was'

04-04-2021 19:24 Laatste update: 19:29
37

Erik ten Hag heeft er geen spijt van dat hij zondag tegen sc Heerenveen een aantal spelers op een andere positie neerzette. Devyne Rensch stond tegen Heerenveen op het middenveld, terwijl Álvarez weer terug werd geschoven naar het hart van de defensie. 

"Ik denk dat het heel logisch was", vertelt Ten Hag voor de camera van ESPN over de posities waarop hij Rensch en Álvarez posteerde. "Wij maken natuurlijk een paar fouten die we normaal niet maken. Het tempo was gewoon veel te laag. Daarin maken we gewoon een aantal fouten. Dat heeft niks te maken met hoe we staan, maar wel het tempo en de mentaliteit die de ploeg op het veld brengt."

Vervolgens confronteert ESPN-verslaggever Hans Kraay jr. Ten Hag met het feit dat de oefenmeester Rensch en Álvarez later weer omwisselde, om de zaak 'te repareren'. "Maar waarom is dat, Hans? Omdat ik de opbouw niet goed vond", reageert Ten Hag.

"We konden Rensch namelijk onvoldoende vinden. Met het naar achter brengen van Rensch hoopte ik juist een betere opbouw te krijgen. Het gaat erom wat ik beoog. Dat is op de eerste plaats deze wedstrijd winnen, maar ik kijk ook verder. Rensch kan uitstekend uit de voeten op het middenveld, denk ik. We moeten ook wat gaan oplossen, nu Daley Blind voor langere tijd is weggevallen."