Breaking news

Officieel: Rangnick tot einde seizoen manager Man United na ontslag Solskjaer

Update: La Liga trekt conclusie na lipleesanalyse: geen bewezen racisme Cala

Update: La Liga trekt conclusie na lipleesanalyse: geen bewezen racisme Cala

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 13:53di 06-04-2021 om 13:53

Laatste update: vrijdag 9 april 2021 om 21:13vr 09-04-2021 om 21:13

Cádiz-speler Juan Cala ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan racisme ten opzichte van Valencia-verdediger Mouctar Diakhaby. De 31-jarige Spanjaard overweegt juridische stappen te zetten na de 'publieke lynchpartij'.

Cala belegde dinsdag een persconferentie om zijn kant van het verhaal te vertellen. De mandekker beet fel van zich af. "Wat Diakhaby zegt is niet waar. Ik onderga onterecht een publieke lynchpartij. Er zijn twee slachtoffers hier: één die wordt beschuldigd, en één die zichzelf vooral als slachtoffer ziet. Het is een circus wat hier is gebeurd, het lijkt het Wilde Westen wel. Het is pure demagogie."

Diakhaby en Cala kregen het aan de stok na een stevig duel. Volgens de Valencia-speler zou Cala 'negro de mierda' tegen hem hebben gezegd, maar laatstgenoemde ontkent dat ten stelligste. "Ik weet niet waarom hij zich zo gedraagt. Ik probeerde hem te kalmeren. Diakhaby heeft dit verzonnen of het verkeerd begrepen. Er zijn twintig camera's, veel spelers en de scheidsrechters. Niemand zegt iets gehoord te hebben…."

"Ik word beschuldigd van iets dat ik niet ben", vervolgt Cala. "Ik ben in shock. Ik speel al twaalf jaar profvoetbal met spelers uit veel verschillende landen. Ik hoef niemand iets te bewijzen. Ik zou er geen probleem mee hebben met Diakhaby om de tafel te gaan, zelfs na dit lynchen zonder bewijs… Ik kan hem uitleggen dat ik het niet gezegd heb en dat er geen racisme is in het Spaanse voetbal is."

Cala zegt dat hij het er niet bij laat zitten. "Ik zal juridische stappen ondernemen tegen iedereen die mij in mijn eer aanvalt. Ik voel mij gesteund, omdat ik zeshonderd berichten en telefoontjes heb ontvangen van oud- teamgenoten en voormalige coaches. Ook van al mijn voormalige teamgenoten uit China en Afrika."

Update: Valencia laat duidelijk merken wat het van de reactie van Cala vindt. 'Wij geloven je niet', laat de club in koeienletters weten op Twitter.

Update: De vermeende racistische uitspraken van Cádiz-verdediger Juan Cala tegenover Valencia-speler Mouctar Diakhaby kunnen niet worden bewezen. Dat meldt La Liga na onderzoek. Cala ontsnapt daarmee aan een straf.

La Liga bekeek en beluisterde onder meer alle beelden en geluidsfragmenten. Ook werd er een bedrijf ingehuurd om een lipleesanalyse te maken van het gesprek tussen Cala en Diakhaby. Beide gevallen brachten echter geen racistische taal aan het licht, luidt de conclusie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws