'Ik probeer Robben al een half uur te raken, maar het lukt me gewoon niet'

'Ik probeer Robben al een half uur te raken, maar het lukt me gewoon niet'

24-04-2021 13:31
46

Ronald Waterreus weet nog goed hoe Arjen Robben zich vanaf het eerste moment dat hij bij PSV kwam manifesteerde. De oud-doelman was in 2002, toen de Bedummer overkwam van FC Groningen, één van de ervaren spelers in de Eindhovense selectie.

Waterreus en Ernest Faber, die nu hoofd jeugdopleidingen is bij PSV, testten Robben al op de eerste dag uit. "Ik hoor het Ernest nog zeggen: Reus, we hebben er nou één, ik probeer hem al een half uur te raken maar het lukt gewoon niet", haalt de Limburger herinneringen op in het Algemeen Dagblad. "Robben was te snel en te vaardig. We dachten dat het wel goed zou komen met hem."

Dat bleek. De vleugelaanvaller bewijst zich in twee seizoenen in het Eindhovense shirt en verdient in 2004 een transfer naar Chelsea. "Dat vond ik toen niet de meest logische keuze", vertelt Waterreus. "Maar dat was de sentimentele overtuiging van deze oude man, hoor. Want al gauw bleek wel dat Chelsea dé club in opkomst was in Engeland, met Mourinho als nieuwe trainer. Maar zonder die kennis dacht je: er zijn betere clubs voor zo’n groot talent."

Uiteindelijk belandde Robben via Real Madrid bij Bayern München. In Zuid-Duitsland werd hij een echte wereldtopper en beleefde hij de mooiste jaren uit zijn loopbaan. Dat dat juist bij Bayern gebeurde, was geen verrassing voor Waterreus. "Een goed georganiseerde club m et het familiaire karakter van PSV. Die combinatie paste gewoon uitstekend."

PSV en FC Groningen, de club waar Robben nu nog onder contract staat, spelen zaterdagavond tegen elkaar. De nu 37-jarige aanvaller is niet fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie en hoopt volgende week, wanneer de noorderlingen het in eigen huis opnemen tegen Sparta, weer van de partij te zijn.