De Koning koestert geen wrok: 'Even rekenen: Ajax-uit onder de dertien houden'

De Koning koestert geen wrok: 'Even rekenen: Ajax-uit onder de dertien houden'

27-04-2021 17:13 Laatste update: 19:51
27

Hans de Koning volgt de verrichtingen van VVV-Venlo nog altijd op de voet. De trainer, die vanwege het uitblijven van resultaten werd ontslagen bij de Limburgers, hoopt dat 'zijn' jongens er toch nog in kunnen blijven.

Onder Jos Luhukay, de opvolger van De Koning in De Koel, is de weg omhoog nog niet ingezet. Toch hoopt de ervaren oefenmeester dat zijn voormalige ploeg er nog in slaagt om punten te pakken en erin te blijven. "Uiteindelijk doet het je toch wat", vertelt hij in een groot interview met ESPN. "Ik zit mee te rekenen."

De tellingen van De Koning komen erop uit dat VVV snel punten moet gaan pakken. "Heracles-uit, daar zou een puntje mooi zijn. Dan moet je tegen RKC thuis proberen te winnen en dan naar Ajax-uit. Dat moeten ze dan maar proberen onder de dertien te houden. Emmen-thuis, de laatste, die moet je winnen en dan kan je de play-offs halen of misschien nog wat hoger."

De trainer koestert geen wrok ten opzichte van zijn oude club of opvolger, zoveel is wel duidelijk. "Ik ben ook op niemand boos geweest. Na mijn laatste wedstrijd werd gezegd dat ik niet ter discussie stond, maar er is toen wel iets gebeurd binnen de club. Dat is een mechanisme waar je niks aan doet. Sommigen hebben dan liever dat ze daarna verliezen, maar zo zit ik er niet in."