'Irriteert dat Ziyech aangespeeld kan worden, maar dan toch wordt overgeslagen'

'Irriteert dat Ziyech aangespeeld kan worden, maar dan toch wordt overgeslagen'

28-04-2021 07:34 Laatste update: 09:02
38

Dirk Kuyt ziet dat Hakim Ziyech soms wordt overgeslagen bij Chelsea. De oud-Ajacied mocht dinsdag ruim twintig minuten meedoen in het Champions League-duel met Real Madrid (1-1).

"Ik vond hem redelijk goed invallen", laat Kuyt weten in de studio van Ziggo Sport. "Hij zocht meteen de dreiging naar voren. Ik was blij dat hij een vrije trap opeiste. Hij speelde redelijk, al irriteert een aantal momenten mij dan toch waarop hij tussen de linies aangespeeld kan worden en toch wordt overgeslagen. Daar baal ik van."

Waar dat aan ligt durft de voormalig Feyenoorder niet te zeggen. Hij denkt dat Ziyech een boost nodig heeft. "Je hebt gewoon wat extra momentjes nodig. Dat had hij tegen Manchester City met een belangrijke goal en dat deed hij ook al een paar keer in de Champions League."

"Vandaag speelt hij bijna iemand door de benen (Éder Militão, red.). Als hij van daaruit een goal maakt, dan krijg je een beetje de hiërarchie in dat elftal, zoals hij bij Ajax ook de regisseur was. Dan krijg je langzaam dat vertrouwen en dan spelen mensen je de bal ook vaker aan", legt Kuyt uit.