Steun voor bekritiseerde Feyenoord-spits: 'Dat kan alleen Kevin De Bruyne'

Steun voor bekritiseerde Feyenoord-spits: 'Dat kan alleen Kevin De Bruyne'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 10:14zo 09-05-2021 om 10:14

Hans Kraay jr. en Mario Been zien dat Feyenoord dit seizoen een spitsenprobleem heeft. Coach Dick Advocaat gebruikte al acht verschillende spelers in de punt van de aanval, van wie Bryan Linssen de meeste minuten maakte. Ook de Limburger ontsnapt niet aan kritiek.

Kraay neemt het op voor de oud-speler van Vitesse. "Je moet zo ontzettend veel loopwerk verrichten, je moet aanspeelbaar zijn, het spel verleggen en de kansen afmaken", zegt hij tegen ESPN. Linssen speelde bovendien nooit eerder als aanvalsleider. "Vaak heeft hij zo ontzettend hard gewerkt dat hij scherpte voor doel miste. Met wat er van je wordt gevraagd als spits van Feyenoord kan alleen Kevin De Bruyne dat. Maar ik heb niet de indruk dat De Bruyne volgend seizoen naar De Kuip komt."

De Rotterdammers probeerden het in de winterstop met Lucas Pratto. "Het klinkt misschien gek, maar ik snapte de gok van Feyenoord wel om hem te halen", zegt Kraay. "Pratto, speler van onder andere River Plate en Boca Junior, maakte in Argentinië goals bij zeker niet de minste clubs. Als er dan iemand zegt: deze jongen kan voor weinig geld voor doelpunten zorgen, dan kan je die beslissing maken", aldus de analist. "Nu, later, zie ik ook wel dat Pratto niet meer kan lopen. En als je niet kan lopen kan je niet voetballen."

Ook Robert Bozeník kan niet overtuigen. "Zondag scoorde hij na een paar minuten, maar daarna heb ik er helemaal niks meer van gezien. Van een jongen die Feyenoord toch 4 miljoen euro heeft gekost, verwacht ik meer", zegt Been over de Slowaaks international. "Zeker omdat de club het geld niet opgestapeld heeft liggen. Hij blijft voor mij voorlopig een vraagteken."

De ESPN-analisten vrezen dat het komend seizoen ook voor de nieuwe trainer Arne Slot behelpen wordt door het gebrek aan geld. "Het verschil in spitsen zoals een paar jaar terug met Dirk Kuyt en een zwervende spits Robin van Persie ten opzichte van de aanvallers van nu is belachelijk groot", aldus Kraay.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws