Schmidt niet bezorgd over lange Champions League-route: 'Lukt nooit helemaal'

Schmidt niet bezorgd over lange Champions League-route: 'Lukt nooit helemaal'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 15:22vr 14-05-2021 om 15:22

PSV heeft nog één speelronde voor de boeg, maar kan alvast naar de toekomst kijken. De Eindhovenaren hebben zich al officieus verzekerd van de tweede plek en gaan de voorrondes van de Champions League in: Mario Götze is dan van de partij, denkt trainer Roger Schmidt.

In de afgelopen maanden is er veel gespeculeerd over de toekomst van Götze, maar Schmidt denkt dat zijn landgenoot ook volgend seizoen het PSV-shirt draagt. "Ik heb het idee dat Mario zich hier goed voelt. Zijn seizoen is door een paar blessures niet helemaal verlopen zoals we misschien hadden gewild. Volgend jaar kan hij nog beter een leidende rol invullen verwacht ik, als dat uitblijft", heeft hij laten weten tijdens zijn perspraatje, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Götze deed donderdag niet mee tijdens het thuisduel met PEC Zwolle, maar Schmidt denkt dat de spelmaker zondag weer beschikbaar is. Ook Mohamed Ihatteren en Timo Baumgartl waren op Hemelvaartsdag niet van de partij, maar worden spoedig terug verwacht. "Als ze fit zijn, is er geen belemmering om deel uit te maken van de selectie. Morgen (zaterdag, red. na de laatste training maken we de balans op."

Champions League
Na zondag is het seizoen voorbij, maar een groot aantal PSV'ers – onder wie Ihattaren, Jordan Teze, Denzel Dumfries, Donyell Malen en Cody Gakpo – zou komende zomer op een eindtoernooi uit kunnen komen. De spelers gaan dan ook een korte vakantie tegemoet, want PSV stroomt eind juli of begin augustus – afhankelijk van wie de Europa League wint – alweer in de Champions League-voorrondes in. "De opbouw gaat van de ploeg gaat al snel weer van start om in de voorbereiding op het volgende seizoen goed van start te kunnen gaan. De praktijk wijst altijd uit dat het nooit helemaal lukt om dan alle beslissingen genomen te hebben", beseft Schmidt.

Heel veel zorgen maakt de trainer zich echter niet: Schmidt verwacht dat er ook een aantal nieuwe spelers naar Eindhoven zullen komen. "In Leverkusen heb ik meegemaakt dat we ons kwalificeerden voor de groepsfase van de Champions League en dat daarna nog nieuwe spelers kwamen. Als we zondag de tweede plek pakken, hebben we spelers wel een mooie Europese route te bieden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe ver gaat PSV komen in de Champions League?

Tweede voorronde
10%
Derde voorronde
14%
Play-offs
16%
Poulefase
61%
(1344 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws