'Fortuna volgt voorbeeld van Ajax, PSV en Vitesse in Koning Willem II Stadion'

'Fortuna volgt voorbeeld van Ajax, PSV en Vitesse in Koning Willem II Stadion'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 16:41vr 14-05-2021 om 16:41

Laatste update: vrijdag 14 mei 2021 om 16:47vr 14-05-2021 om 16:47

Willem II zal zondagmiddag in een stil Koning Willem II Stadion om lijfsbehoud gaan strijden. De Tricolores hebben dit seizoen een aantal wedstrijden gespeeld die begeleid werden door een bandje met live stadiongeluiden: tijdens de seizoensafsluiter tegen Fortuna Sittard zal dat echter niet het geval zijn.

Volgens het Brabants Dagblad zijn de gasten uit Limburg hier niet mee akkoord gegaan. Willem II mag pas stadiongeluiden in het stadion afspelen als ook de bezoekende club zijn goedkeuring verleent. Onder meer Ajax, PSV en Vitesse wilden eerder dit seizoen niet meewerken en ook Willem II-Fortuna zal dus in een leeg stadion gespeeld worden.

Willem II won donderdag de allesbepalende wedstrijd van ADO Den Haag en stuurde de tegenstander naar de Keuken Kampioen Divisie, maar is zelf nog niet veilig. Als de nummer vijftien van de Eredivisie zondag niet wint van Fortuna, kan het nog achterhaald worden door FC Emmen en moeten er play-offs om lijfsbehoud gespeeld worden. Voor Fortuna staat er feitelijk niets meer op het spel: de nummer tien kan in theorie nog de play-offs om Europees voetbal halen, maar staat drie punten achter op nummer acht Sparta en is qua doelsaldo flink in het nadeel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe loopt het af met Willem II?

Direct lijfsbehoud
60%
Play-offs en lijfsbehoud
27%
Play-offs en degradatie
13%
(1055 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws