Advocaat: 'Hoe kan hij het Songfestival belangrijker vinden dan Feyenoord?'

Advocaat: 'Hoe kan hij het Songfestival belangrijker vinden dan Feyenoord?'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 14:36di 18-05-2021 om 14:36

Dick Advocaat begrijpt niet waarom Feyenoord niet in De Kuip kan voetballen als het Eurovisie Songfestival ook in Rotterdam wordt gehouden. Volgens de trainer van de Stadionclub is de voetbalwedstrijd veel belangrijker.

De finale van het festival staat al maanden gepland op zaterdag 22 mei. Op die dag zou Feyenoord ook de finale van de play-offs in De Kuip kunnen spelen, maar de gemeente Rotterdam ziet het niet zitten om beide evenementen op dezelfde dag te organiseren. Dat betekent waarschijnlijk dat de voetbalwedstrijd op een andere locatie gespeeld zal worden.

Daar begrijpt Advocaat helemaal niets van. "Ik kan me niet zo goed voorstellen dat de burgemeester het Songfestival belangrijker vindt dan Feyenoord", zegt hij op een persconferentie, in beeld gebracht door ESPN. "Of hij moet geen verstand van voetbal hebben. Wat is nou belangrijker? Als je toch ziet hoe veel mensen naar het voetbal kijken en hoe veel er naar het songfestival kijken. Dat is maar een beperkt aantal mensen."

Waar het niet te voorkomen lijkt dat een eventuele finale voor Feyenoord niet in De Kuip gespeeld kan worden, houdt de ervaren trainer nog een slag om de arm. "Ik laat de verdere discussie maar aan de geleerden over, maar ik ga er nog niet van uit dat de finale niet in Rotterdam gespeeld wordt. Ik heb voetbal in ieder geval hoger staan dan het Songfestival."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws