'Overmars stuurde: als ik je twee jaar aanbied, sta je daar dan voor open?'

'Overmars stuurde: als ik je twee jaar aanbied, sta je daar dan voor open?'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 21:14di 18-05-2021 om 21:14

Het appje van directeur voetbalzaken Marc Overmars kwam onverwacht voor Remko Pasveer. Alles wees erop dat de doelman zijn contract zou verlengen bij Vitesse, tot Ajax aanklopte.

"Dat was rond de interlandbreak", memoreert Pasveer voor de camera van Ajax TV. "We speelden op zondag tegen Willem en een dag later stuurde Marc een berichtje: als ik je een tweejarig contract aanbied, sta je daar dan voor open? Toen zei ik: uiteraard, maar je moet snel zijn. Want Vitesse wil ook graag verlengen."

Van het een kwam het ander en Pasveer tekende uiteindelijk voor twee jaar bij Ajax. Pasveer en Overmars kenden elkaar al. "We hebben wel eens vaker met elkaar geflirt. Dit kwam onverwacht, maar de aanbieding kwam er uiteindelijk ook. We kwamen er snel uit."

De interesse van Ajax in Pasveer was er al langer, vertelde zaakwaarnemer Karel Jansen recentelijk aan VoetbalPrimeur. "Ajax heeft altijd wel contact gehouden met ons. Er zijn in het verleden meerdere flirts geweest met Remko, maar om uiteenlopende redenen ging dat dan net niet door. We waren nog in onderhandeling met Vitesse voor verlenging, want de club wilde graag verder met Remko. Er was nog geen akkoord en Ajax informeerde vervolgens opnieuw naar de situatie. De weg lag nog open omdat we nog niet hadden getekend en er ook nog geen akkoord was."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws