Belgische minister hekelt uitspraken Noa Lang: 'Onaanvaardbaar en ondraaglijk'

Belgische minister hekelt uitspraken Noa Lang: 'Onaanvaardbaar en ondraaglijk'

21-05-2021 13:55 Laatste update: 14:20
216

Noa Lang ligt onder vuur na het kampioensfeest van Club Brugge. Onder meer de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès is woedend op de 21-jarige aanvaller, die een omstreden anti-Anderlecht-lied inzette.

Samen met enkele fans zong hij "Liever dood dan een Sporting-jood". Een lied gericht tegen de aanhang van Anderlecht. '#Antisemitisme, Onaanvaardbaar, ondraaglijk en hoort niet thuis in onze samenleving. We moeten het even krachtig bestrijden als alle andere vormen van racisme', schrijft de voormalig Belgische premier Wilmès op Twitter. Zij eist excuses van de oud-Ajacied en wil dat de Belgische bond een straf oplegt.

Ook het feit dat Lang en zijn teamgenoten de coronaregels niet naleefden wordt niet op prijs gesteld. De selectie van Blauw-Zwart nam volop deel aan het feestgedruis. "Ik durf mezelf rustig en minzaam te noemen. Maar nu ben ik echt heel erg kwaad", zegt de Brugse korpschef Dirk Van Nuffel tegen Het Nieuwsblad. "Het vertrouwen is geschonden."

"Iedereen van wie op beeld te zien is dat ze zich niet aan de maatregelen hielden kan een proces-verbaal verwachten", kondigt Van Nuffel aan. "Dit kan niet door de beugel. Het is een belediging voor iedereen die zijn of haar communie- of verjaardagsfeest in het water zag vallen. En dan zwijg ik nog van mensen die in heel beperkte kring afscheid moesten nemen van hun dierbaren."