Van der Sar sluit tussenjaar voor Ajax af: 'Dat moet de volgende stap zijn'

Van der Sar sluit tussenjaar voor Ajax af: 'Dat moet de volgende stap zijn'

21-05-2021 21:49
98

Edwin van der Sar vindt dat men volgend seizoen wel het één en ander mag verwachten van Ajax. De algemeen directeur van de Amsterdammers is benieuwd wat zijn club kan brengen als er geen sprake van een tussenjaar is.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf in 2020 aan dat het afgelopen seizoen een tussenjaar zou worden voor Ajax. Toch pakten de Ajacieden de dubbel en dus is Van der Sar benieuwd wat er nog meer mogelijk is. "Marc sprak van een tussenjaar en dus mogen we volgend seizoen iets meer verwachten", zegt de voormalig doelman in een interview tijdens Inside Ajax op Ziggo Sport.

Op nationaal gebied zal er weinig aan de doelstellingen veranderen. "Kampioen worden is weer belangrijk, want onze begroting is inclusief Champions League gerekend", legt Van der Sar uit. "Als je dat niet hebt, dan heb je een groot gat in je begroting en moet je andere oplossingen gaan zoeken."

Europees gezien is het de bedoeling dat Ajax weer een nieuwe stap gaat zetten. De directeur hoopt dat de meeste uitblinkers van het afgelopen seizoen behouden kunnen worden. "Die spelers vast kunnen houden zou het mooiste zijn. De volgende stap voor ons is dan overwinteren in de Champions League."