Lang 'slachtoffer' van ploeggenoten Vormer en Dost: 'Zij halen hem naar beneden'

Lang 'slachtoffer' van ploeggenoten Vormer en Dost: 'Zij halen hem naar beneden'

22-05-2021 08:16
93

In België is er weinig begrip voor het feit dat Noa Lang geen deel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands elftal voor het aankomende EK. Volgens de Vlaamse sportverslaggever Filip Joos heeft dit onder andere te maken met zijn ploeggenoten Ruud Vormer en Bas Dost.

Joos is in 90 Minutes, de voetbalpodcast van Sporza, zeer duidelijk over de 21-jarige Lang. "Wat mij betreft moet Lang altijd mee met Oranje." Joos denkt te weten waarom Lang niet geselecteerd is door bondscoach Frank de Boer. "Omdat hij in een ploeg speelt met Ruud Vormer en Bas Dost. In Nederland denken ze: in een ploeg met Vormer is het niet moeilijk om uit te blinken. Ze kunnen niet beseffen dat de Ruud Vormer die uit Nederland vertrok elders een hoofdrol op kan eisen."

Joos vindt het dan ook zeer pijnlijk dat Lang niet met Oranje meegaat naar het EK. "Zijn Nederlandse ploeggenoten bij Club halen hem eigenlijk naar beneden", gaat de sportverslaggever verder, die Lang hoger inschat dan Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis. "Berghuis of Lang? Ik zou het echt wel weten. Heb je Berghuis in een moeilijke wedstrijd al eens iets beslissends zien doen? Lang heeft een seizoen gespeeld op een onwaarschijnlijk niveau", besluit Joos zijn verhaal.