Koeman: 'Deze selectie is niet op het niveau dat Barcelona moet nastreven'

Koeman: 'Deze selectie is niet op het niveau dat Barcelona moet nastreven'

22-05-2021 21:11
83

Ronald Koeman vindt dat hij met de huidige selectie van Barcelona onmogelijk de Spaanse dubbel had kunnen pakken. De Nederlandse trainer zit op de schopstoel omdat hij alleen de Copa del Rey wist te winnen, maar daar is hij het niet mee eens.

De Catalanen wonnen op de slotdag van de competitie met 0-1 bij Eibar, maar verder dan een derde plaats kwam Koeman niet met zijn ploeg. Hij vindt dat dat hem niet aan te rekenen valt. "Je kan niet verwachten dat we met dit team de dubbel pakken", laat hij weten tegenover diverse Spaanse media, waaronder Marca. "Deze selectie is niet op het niveau dat Barcelona moet nastreven."

De Nederlander zou graag zien dat hij daar zelf verandering in aan mag brengen. "We proberen het te verbeteren. De oude spelers hebben al laten zien dat ze het niveau hebben, en de jongere spelers moeten nog ervaring opdoen. Zij zullen nog beter worden. Dit team kan niet alles in één seizoen doen."

Koeman mag dan wel vinden dat hij meer krediet verdient, het woord is de komende week aan clubpresident Joan Laporta. "Toch denk ik dat dit niet mijn laatste wedstrijd was", zegt de trainer. "Ik heb hier een contract. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar ik ben er kalm over. Als de club iets wil veranderen, zal ik het wel horen."