'Drama in Madrid: veertienjarige Atlético-fan overlijdt tijdens vieren van titel'

'Drama in Madrid: veertienjarige Atlético-fan overlijdt tijdens vieren van titel'

23-05-2021 07:17 Laatste update: 09:45
38

Het rood-witte gedeelte van Madrid stond zaterdagavond op zijn kop na de titelwinst van Atlético Madrid. Het feest eindigde echter dramatisch: een veertienjarige Atlético-fan kwam om het leven, nadat hij met zijn hoofd in aanraking kwam met de muur van een ondergrondse parkeergarage 

Verschillende Spaanse media, waaronder Marca, melden dat de jonge fan in het ziekenhuis overleden is aan zijn verwondingen. Hij zou met zijn hoofd uit een busje hebben gehangen, terwijl hij de titel voor Atlético aan het vieren was. Hij raakte vervolgens de muur van een parkeergarage.

Na de wedstrijd verliep het titelfeestje van Atlético al op bijzondere wijze. Buiten het stadion van Real Valladolid had zich een menigte met Atlético-supporters verzameld. De spelers kwamen vervolgens naar buiten om het feestje met ze te vieren. De politie moest eraan te pas komen om de orde - met het oog op de geldende coronamaatregelen - te herstellen. Zo werd Luis Suárez onder politiebegeleiding weggehaald bij de fans.

Na de ingreep van de politie zag Yannick Carrasco een Atlético-fan op de grond liggen. Hij schrok van de situatie en besloot hem zijn shirtje te geven. Het is niet bekend of de supporter hard in aanraking is gekomen met de politie, of dat hij last had van een ander medisch probleem.