Koeman bezig met Wijnaldum en Memphis: 'Met Frenkie stempel op Barça drukken'

Koeman bezig met Wijnaldum en Memphis: 'Met Frenkie stempel op Barça drukken'

26-05-2021 10:33
35

Het is volkomen logisch dat FC Barcelona op het punt lijkt te staan om Georginio Wijnaldum naar Camp Nou te halen. Dat stelt Boudewijn Zenden, die verwacht dat trainer Ronald Koeman wel uit de voeten kan met de Oranje-international.

Wijnaldum sloot zondag zijn succesperiode bij Liverpool af en lijkt transfervrij op weg naar Barcelona. Ook in Spanje wordt de dertigjarige middenvelder een succes, verwacht Zenden. "Ik denk dat hij met zijn dynamiek veel kan toevoegen aan FC Barcelona. Hij is een goede verbindingsspeler tussen de achterhoede en voorhoede", zegt de oud-speler van onder meer Barça in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Dat Koeman een voorstander is van de komst van Wijnaldum, begrijpt Zenden wel. "Koeman en Georginio hebben succesvol samengewerkt bij Oranje en nu is hij transfervrij. Hem halen, is dus geen grote gok. Wijnaldum heeft zich in de Premier League en de Champions League bewezen."

"Het zou me niet verbazen als de komst van Wijnaldum de voorbode is van het aantrekken van Memphis Depay", vervolgt de ex-international. "Met het drietal Wijnaldum, Frenkie de Jong en Depay kan Koeman zijn stempel op het elftal drukken. Hij voelt zich prettig bij de Nederlandse school, die deze jongens op het lijf is geschreven en ook past bij de Barça-cultuur."