La Gazzetta dello Sport: rol in ruildeal kan laatste Roma-wapenfeit Kluivert zijn

La Gazzetta dello Sport: rol in ruildeal kan laatste Roma-wapenfeit Kluivert zijn

27-05-2021 19:18 Laatste update: 19:31
17

Justin Kluivert lijkt zijn langste tijd gehad te hebben bij AS Roma. De vleugelaanvaller werd vorig seizoen al verhuurd aan RB Leipzig en is ook onder de nieuwe trainer José Mourinho niet nodig, meldt La Gazzetta dello Sport: een ruildeal met Leipzig wordt mogelijk zijn laatste wapenfeit.

Kluivert speelde dit seizoen bij Die Roten Bullen namelijk samen met Marcel Sabitzer, die er goed op staat bij Mourinho en Roma. De 27-jarige middenvelder uit Oostenrijk gaat zijn laatste contractjaar bij Leipzig in en kan alleen deze zomer nog een serieuze transfersom opleveren.

Volgens La Gazzetta is Roma lang niet de enige club die Sabitzer op het oog heeft. De Giallorossi hebben met Kluivert echter een troef in handen: de Jong Oranje-international kan in een ruildeal betrokken worden om de transfersom voor Sabitzer te drukken.

Kluivert verruilde Ajax in 2018 voor AS Roma en staat nog tot medio 2023 in de Italiaanse hoofdstad onder contract. Tijdens het net afgesloten clubseizoen 2020/2021 was hij goed voor vier treffers en één assist in 29 officiële wedstrijden namens Leipzig. Het leek aanvankelijk onvoldoende voor het lichten van de koopoptie in zijn huurovereenkomst: de nieuwe trainer Jesse Marsch lijkt Kluivert echter wél te willen behouden voor Leipzig.