Boadu eerlijk na winnende goal: 'Iedereen zag dat ik hem niet top raakte'

Boadu eerlijk na winnende goal: 'Iedereen zag dat ik hem niet top raakte'

31-05-2021 21:16
32

Hoewel de goal in blessuretijd Myron Boadu zorgde voor een overwinning van Jong Oranje op Frankrijk, raakte de twintigjarige spits de bal eigenlijk niet goed. Boadu schoot de bal met zijn hak, waarmee hij doelman Ilan Meslier verschalkte.

"Dit zijn de beste goals. Iedereen kon alleen wel zien dat ik hem niet top raakte", vertelt matchwinner Boadu voor de camera van de NOS. "Ik raakte hem een beetje met de hak. Ik kon ook niet veel andere dingen doen. Misschien was het ook wel het juiste om te doen, omdat ik de bal toch over de keeper heen kreeg."

Boadu was goed voor alle twee de goals van Jong Oranje tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk, waardoor de ploeg van Erwin van de Looi tegen de verwachting in naar de halve finale van het EK gaat. "Iedereen zei dat Frankrijk de topfavoriet was", stelt de enkelvoudig Oranje-international. "Wij gingen uit van onze eigen kracht. Het verschil was niet groot, zo voelde het voor mij. We hebben laten zien dat we door keihard werken resultaat kunnen halen."

Na afloop van de wedstrijd kwam de blijdschap los in de kleedkamer van Jong Oranje, vertelt Boadu. "Er was wel een klein feestje. De trainer zei alleen meteen dat we weer door moeten. Over drie dagen moeten we er weer staan." Dan speelt Jong Oranje namelijk de halve finale van het EK. Daarin zal Duitsland of Denemarken de tegenstander zijn.