Laporta laat zich opnieuw uit over Koeman: 'Wij willen zijn contract respecteren'

Laporta laat zich opnieuw uit over Koeman: 'Wij willen zijn contract respecteren'

31-05-2021 21:51
52

Sergio Agüero heeft zich bij zijn presentatie als speler van FC Barcelona uitgelaten over de situatie Ronald Koeman. Het is nog onduidelijk of de Nederlandse oefenmeester ook volgend jaar voor de groep staat bij Barça. Agüero wil zich niet met die zaak bemoeien. President Joan Laporta heeft ook andermaal gesproken over Koeman.

Op zijn eerste persconferentie als Barcelona-speler, wordt Agüero gevraagd of hij al met Koeman heeft gesproken. "Nee", antwoordt de Argentijnse spits, waarna de vraag wordt gesteld of hij weet wie de Barça-trainer van volgend jaar zal zijn. "Dat is niet mijn zaak. De club zal de beste beslissing nemen. Ik heb niet het recht om hier een ​​mening over te hebben."

Op diezelfde persconferentie vertelt Laporta ook over de toekomst van Koeman. "We zijn begonnen aan een periode van bezinning. Dat was even nodig. Zoals ik eerder heb gezegd, is hij niet een coach waar wij om hebben gevraagd. Hij heeft een lopend contract en dat willen we respecteren."

Vrijdag vertelde Laporta ook dat Koeman niet de trainer was waar hij om had gevraagd, op een speciaal ingelaste persconferentie. De Barcelona-preses zei toen ook dat de Zaandammer was opgenomen in het ziekenhuis vanwege een paniekaanval. Dat werd later echter ontkend door Koeman en zijn agentschap.