Laporta verzekert: 'We hebben Koeman verteld dat we hem vast wilden leggen'

Laporta verzekert: 'We hebben Koeman verteld dat we hem vast wilden leggen'

01-06-2021 08:27
53

De transfer van Sergio Agüero naar FC Barcelona is ook besproken met Ronald Koeman. Dat verzekerde voorzitter Joan Laporta tijdens de presentatie van de 32-jarige Argentijn.

Koeman hoopt al enige tijd op de komst van Memphis Depay naar Barça. De Oranje-international zit nog even in de wachtkamer, maar met Agüero haalden de Catalanen al wel een andere transfervrije spits in huis. "We hebben Koeman verteld dat we probeerden Kun Agüero vast te leggen", reageert Laporta op de persconferentie op de vraag of Koeman betrokken was bij de transfer. "Iedere coach wil een speler als Agüero in zijn selectie. Daarom hebben we hem gehaald."

Vice-voorzitter Rafa Yuste benadrukt eveneens dat de Nederlandse trainer 'erg blij is met één van de beste spitsen ter wereld'. Agüero komt over van Manchester City en tekende maandag een contract tot de zomer van 2023. In de verbintenis is een transferclausule van honderd miljoen euro opgenomen.

Laporta klonk maandag hoopvol over een langer verblijf van Koeman. "We zijn begonnen aan een periode van bezinning. Dat was even nodig. Zoals ik eerder heb gezegd, is hij niet een coach waar wij om hebben gevraagd. Hij heeft een lopend contract en dat willen we respecteren", liet de preses weten.