Breaking news

LIVE: Drita na defensief geblunder aan de kant van Feyenoord op 1-2 voorsprong

Waarschuwing voor Oranje richting Oostenrijk: 'Alarmbelletje af laten gaan'

Waarschuwing voor Oranje richting Oostenrijk: 'Alarmbelletje af laten gaan'

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 19:27di 15-06-2021 om 19:27

Frenk Schinkels werd geboren in Nederland, maar speelde zijn wedstrijden voor het Oostenrijkse elftal. Zijn enige interlandgoal maakte hij uitgerekend tegen Oranje. Inmiddels is hij analist in het land en probeert hij de Oostenrijkse euforie wat te temperen na de overwinning op Noord-Macedonië. 

Schinkels, geboren in Rotterdam, trapt de rem in. "Hier lopen ze allemaal alweer de polonaise, ik ben alleen maar aan het rennen om ze uit elkaar te trekken", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ze zijn hier zelfs het balkon aan het opruimen voor het geval ze de finale gewonnen hebben, dat gevoel leeft hier. Maar ze speelden tegen een ploeg met Pandev (37) als de beste speler. Die heeft geloof ik nog tegen Napoleon gespeeld. Die zit zijn teamgenoten daar aan tafel verhalen te vertellen over dertig jaar geleden."

Toch denkt Schinkels niet dat het gemakkelijk gaat worden voor Nederland. "Ik moet bij jullie wel een klein alarmbelletje laten afgaan. Ajax werd ooit door Red Bull Salzburg helemaal door de kamer heen gespeeld. Dat zit er ook in bij deze ploeg! Want ze luisteren wel", zo sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws