LIVE-discussie: twee mutaties bij België én Denemarken ten opzichte van vorig duel

LIVE-discussie: twee mutaties bij België én Denemarken ten opzichte van vorig duel

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 17:43do 17-06-2021 om 17:43

Laatste update: donderdag 17 juni 2021 om 17:48do 17-06-2021 om 17:48

De opstellingen van Denemarken en België zijn bekend. Bij de Denen, die zondag nog een traumatische ervaring opdeden door het in elkaar zakken van Christian Eriksen, staan er geen oud-Eredivisie-spelers op het veld. Bij België starten Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Dries Mertens in de basis.

De Denen voeren twee wijzigingen door ten opzichte van het duel met Finland: Eriksen, die niet bij de selectie zit, start logischerwijs niet in de basis. Ook spits Jonas Wind is verdwenen uit de opstelling. Jannik Vestergaard en Mikkel Damsgaard mogen daardoor vanaf de aftrap beginnen tegen België. Daardoor start Denemarken in een formatie met vijf verdedigers aan het duel.

Bij de Belgen staat Dedryck Boyata niet net als tegen Rusland in de basis. Jason Denayer krijgt de voorkeur op die plek. Ook keert Thomas Meunier terug in de Belgische opstelling, wat ten koste gaat van Timothy Castagne. Voor de rest begint de ploeg van Roberto Martinez ongewijzigd aan het treffen met Denemarken.

De volledige opstellingen:
Denemarken: Schmeichel; Wass, Christensen, Kjaer, Vestergaard, Maehle; Højbjerg, Delaney, Damsgaard; Poulsen, Braithwaite.

België: Courtois; Alderweireld, Denayer, Vertonghen; Meunier, Tielemans, Dendoncker, Thorgan Hazard; Mertens, Carrasco, Lukaku.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws