Maduro voorspelt Oranje-basisplaats: 'Héle training aan het lachen met Memphis'

Maduro voorspelt Oranje-basisplaats: 'Héle training aan het lachen met Memphis'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 12:08wo 23-06-2021 om 12:08

Hedwiges Maduro denkt dat Borussia Dortmund een uitstekende club zou zijn voor Donyell Malen. De voormalig middenvelder is vol lof over de aanvaller van PSV en het Nederlands elftal.

Malen was in de EK-duels met Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) nog invaller, maar hij stond tegen Noord-Macedonië (3-0) in de basis. Maduro vond hem een goede indruk maken en verwacht dat hij blijft staan. "Ik zag toevallig gisteren de training en ik lette op een aantal dingetjes", zegt de oud-Ajacied bij VI EK Live. "Hij kwam met Memphis samen het trainingsveld op, ze waren de héle training samen aan het lachen."

"Die klik is sowieso goed", vervolgt Maduro. "Bij vlagen hebben ze ook goede momenten laten zien. De afstemming kan nog wat beter, maar ik denk niet dat Frank de Boer gaat wisselen en dat hij Weghorst op de bank gaat zetten."

Maduro werkte als assistent van Jong Oranje met Malen samen. "Een heel goede jongen, een beetje introvert, rustig. Maar hij speelt wel met lef. Ik deed soms mee tijdens de trainingen, toen zag ik wel dat hij heel snel was, haha. Ik denk dat hij het best is in een tweespitsensysteem, zoals nu. Een heel complete en dynamische spits."

Malen wordt al enige tijd in verband gebracht met Borussia Dortmund, dat Jadon Sancho mogelijk kwijtraakt aan Manchester United. "Of hij bij Borussia Dortmund past? Zeker", zegt Maduro over de PSV'er. "Zijn stijl past daar heel goed, sowieso in de Bundesliga. Omschakelen, tegenstanders lokken en dan heel snel voor de goal moeten zijn: daar past hij perfect in."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Malen starten in de achtste finale?

Ja
95%
Nee
5%
(958 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws