Van Nistelrooy lovend over jongere generatie bij Oranje: 'Hij heeft nu al impact'

Van Nistelrooy lovend over jongere generatie bij Oranje: 'Hij heeft nu al impact'

25-06-2021 18:26
62

Ruud van Nistelrooy ziet in dit Europees Kampioenschap de definitieve doorbraak op het internationale podium voor Donyell Malen. De PSV-aanvaller mocht tegen Noord-Macedonië in de basis beginnen en maakte een uitstekende indruk.

"Ik denk dat het voor de toekomst van het Nederlands voetbal een geweldige zaak is dat er een aantal jonkies in de selectie zitten, zoals Jurriën Timber, Ryan Gravenberch, Cody Gakpo en Donyell Malen", begint Van Nistelrooy in gesprek met De Telegraaf. "Het is fantastisch dat ze dit meemaken. En voor Malen geldt dat hij ook al impact op wedstrijden heeft. Dat heeft hij bij PSV laten zien en dat laat hij nu weer zien. Ik denk dat dit voor hem een doorbraak is op het internationale podium."

Tegen Noord-Macedonië zorgde het trio Malen-Memphis-Wijnaldum voor het nodige gevaar. Van Nistelrooy geniet ervan om met de Oranje-spelers op het veld te staan. "Het is een plezier om met Memphis te werken, hij staat zeer open voor discussies over verbeterpunten in zijn spel. In die gesprekken gaat het vooral over details in het spel zoals afronding, positie kiezen, het moment kiezen. Het is zeker geen eenrichtingsverkeer in die gesprekken, Memphis stelt veel vragen. Ons contact verloopt op een natuurlijk manier."

"De tandem Memphis-Gini staat buiten kijf", vervolgt Van Nistelrooy. "Die heeft zich de afgelopen jaren samen bewezen. De statistieken liegen niet. Op het veld maar ook erbuiten vervullen zij een beslissende rol. Daarnaast zijn er goede andere opties."