'De kans is niet heel groot dat Ten Cate bondscoach van Oranje wordt'

'De kans is niet heel groot dat Ten Cate bondscoach van Oranje wordt'

02-07-2021 09:46
126

Martijn Krabbendam van Voetbal International acht de kans klein dat Henk ten Cate de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De situatie van vier jaar geleden lijkt hem nog steeds heel hoog te zitten.

Hans van Breukelen was destijds de technisch directeur van de KNVB en sprak met Ten Cate over een dienstverband. Volgens Ten Cate is hem toegezegd dat hij de bondscoach zou worden, maar vroeg Van Breukelen ineens meer bedenktijd. Toen Van Breukelen aangaf dat hij 'alles zou ontkennen', werden de lijnen opengegooid en het gesprek opgenomen. Krabbendam zat daarbij. Indirect leidde die situatie het vertrek van Van Breukelen bij de KNVB in.

Ten Cate lijkt dat nog niet vergeten te zijn. "De kans is niet heel groot", zegt Krabbendam bij De Oranjezomer op Veronica Inside. "Hij is niet vergeten wat er vier jaar geleden is gebeurd. Daar zat ik bij."

"Hij leefde 24 uur in de veronderstelling dat hij bondscoach was. Ik denk dat Van Breukelen op zijn vingers is getikt door iemand van de KNVB. Toen is het hele circus begonnen. Ten Cate heeft het toen niet gedaan. Hoe het toen is gegaan zit hem nog steeds heel hoog. Ik heb hem gesproken, ja."

De deur lijkt echter niet gesloten, maar dan moeten er wel excuses komen. "Ik sluit niet uit dat hij er dan nog over nadenkt."