Feyenoord traint 'kneiterhard': Ik merk dat we steeds fitter en beter worden

Feyenoord traint 'kneiterhard': "Ik merk dat we steeds fitter en beter worden"

07-07-2021 13:01
68

Guus Til is een tevreden man op het trainingskamp van Feyenoord in Oostenrijk. Hij ziet dat trainer Arne Slot 'er geen gras over laat groeien' en dat is een goed teken, aldus de Feyenoord-huurling.

"Ik merk dat we steeds fitter en beter worden. We trainen elke dag kneiterhard", vertelt Til voor de camera van Feyenoord TV. De focus ligt tijdens het trainingskamp voornamelijk op het drukzetten. "Als het even niet goed gaat, ligt het hele veld open. Het moet allemaal kloppen. Als alles klopt kan je de tegenstander domineren."

Til kent Slot nog uit zijn tijd bij AZ, maar vindt niet dat hij daarmee per se een voorsprong op de rest heeft. "Een voorsprong wil ik het niet noemen, maar ik weet wat er gevraagd wordt. Dat maakt het wel makkelijker voor mij."

De selectie van Feyenoord in Oostenrijk bestaat uit 28 spelers, waaronder veel talenten uit eigen kweek. Til wordt erop gewezen dat hij een van de ouderen is. "Ik zat al even om me heen te kijken, ja", lacht hij. De van Spartak Moskou overgekomen middenvelder is blij met de motivatie van de jonge jongens. "Je ziet bij hen de wil om dit jaar te gaan slagen."