Ten Hag: 'Van Gaal heeft daar weleens wat over geroepen, we zullen zien'

Ten Hag: 'Van Gaal heeft daar weleens wat over geroepen, we zullen zien'

09-07-2021 23:14
60

Erik ten Hag verwacht dat Louis van Gaal een uitstekende bondscoach zou zijn voor het Nederlands elftal. De Ajax-trainer is echter geen fan van het 5-3-2-systeem, waarmee Van Gaal op het WK van 2014 successen boekte.

Ten Hag ziet meer heil in een ander systeem, maar wil het 5-3-2-systeem zeker niet afschieten. "Ook vanuit dat systeem kun je een ambassadeur van de Hollandse School zijn. Kijk maar hoe Atalanta Bergamo het doet", begint Ten Hag in gesprek met De Telegraaf. "Maar Louis heeft daar weleens iets over geroepen. We zullen zien wat zijn visie is als hij het wordt. En hoe hij dat uitlegt en ontwikkelt."

Ajax kwam de laatste jaren regelmatig teams tegen die in een 5-3-2-formatie speelden. "Een systeem is maar een naam, iets statisch", aldus Ten Hag. "Als je Ajax ziet voetballen, merk je dat wij vaak meerdere systemen spelen. (...) Eén van de krachten van Ajax was dat wij op een succesvolle manier heel hoog druk zetten. En niet alleen tegen tegenstanders dat wij kwalitatief beter waren, maar ook in wedstrijden dat we gelijkwaardig of minder waren. Ik vind hoe wat dat hebben uitgevoerd de beste manier."