'Barcelona-basis is al bepaald: Memphis bij de gewenste eerste elf van Koeman'

'Barcelona-basis is al bepaald: Memphis bij de gewenste eerste elf van Koeman'

11-07-2021 17:52
90

Sergio Agüero zal komend seizoen geen vaste basisspeler bij FC Barcelona zijn. Dat heeft de Argentijn te horen gekregen tijdens de contractgesprekken met de Blaugranas. De verwachting is dat Memphis Depay wel bij de eerste elf spelers zal staan.

Agüero werd door Barcelona transfervrij overgenomen van Manchester City, maar tijdens de onderhandelingen kreeg hij te horen van clubpresident Joan Laporta dat hij als vervanger van één van de drie 'basis-aanvallers' zou gaan fungeren. Dat schrijft het Spaanse AS. Daarmee ging de Argentijnse spits akkoord.

Het plan is dat Ansu Fati, Lionel Messi en Memphis Depay komend seizoen het drietal voorop van trainer Ronald Koeman zal zijn. Daar heeft Laporta ook om gevraagd, omdat hij wil dat er weer 4-3-3 gespeeld gaat worden. Het drietal kan dan rouleren, omdat ze op alle drie de posities in de voorhoede kunnen spelen.

Fati moet wel eerst nog herstellen van zijn zware blessure. Op dit moment is hij nog herstellende van een ingescheurde meniscus die hij in november van het afgelopen jaar opliep. De verwachting is dat de talentvolle Spanjaard niet heel lang meer hoeft te revalideren.