'Van Gaal vroeg Van Bronckhorst in zijn eerdere periode al, hij wilde toen niet'

'Van Gaal vroeg Van Bronckhorst in zijn eerdere periode al, hij wilde toen niet'

14-07-2021 23:13 Laatste update: 23:39
62

Voor Giovanni van Bronckhorst lijkt geen rol bij het Nederlands elftal weggelegd, als Louis van Gaal inderdaad bondscoach wordt. De momenteel clubloze oud-trainer van Feyenoord heeft volgens Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam al eens nee gezegd tegen Van Gaal.

Van Bronckhorst liet tijdens het EK doorschemeren dat hij graag bondscoach zou worden, maar Van Gaal is vooralsnog de topfavoriet. De 106-voudig Oranje-international geldt hooguit als Plan B, meldde Valentijn Driessen van De Telegraaf.

Wilfred Genee opperde woensdag in De Oranjezomer dat Gio eventueel als assistent-bondscoach aan de slag kan, maar volgens Krabbendam – ook aanwezig in de Droomparken-studio – is de kans daarop niet groot. "Hij heeft Van Bronckhorst in zijn eerdere periode (2012-2014, red.) al gevraagd en die wilde toen niet. En ik weet niet of Van Gaal daar nog aan terugdenkt als hij er weer eentje moet aanstellen. Het zou best kunnen dat hij dan denkt: toen wilde hij niet, toen heb ik Kluivert genomen en nu doe ik het ook niet."

Van Bronckhorst pakte tussen 2015 en 2019 vijf prijzen met Feyenoord, werkte daarna kortstondig bij het Chinese Guangzhou R&F, maar zit inmiddels ruim een half jaar zonder club. Johan Derksen vraagt zich ook af of de voormalig linksback wel in de wieg is gelegd voor het trainerschap. "Als je echte insiders in de voetballerij spreekt... Die zeggen: dit kan hij niet."