Jahanbakhsh legt keuze voor Feyenoord-move uit: 'Zijn gewoon geweldig'

Jahanbakhsh legt keuze voor Feyenoord-move uit: 'Zijn gewoon geweldig'

17-07-2021 17:14
36

Trainer Arne Slot heeft een belangrijke rol gespeeld in de komst van Alireza Jahanbakhsh naar Feyenoord. De oefenmeester legde het eerste contact met de nieuwe aankoop, waarna Jahanbakhsh besloot om naar Rotterdam te komen.

"Het is geweldig om hier te zijn", begint Jahanbakhsh voor de camera van ESPN over zijn transfer. "Ik heb in Nederland vanaf het begin een geweldige tijd gehad. Ik voel me hier thuis. Ik noem Nederland ook altijd mijn tweede thuis. Het is fijn om weer terug te zijn." Meerdere factoren hebben Jahanbakhsh er toe doen besluiten om naar Feyenoord te gaan. "De uitwedstrijden tegen Feyenoord waren met AZ altijd speciaal: de sfeer en de mensen op de tribunes zijn gewoon ongelofelijk."

"De laatste maanden heb ik ook goed contact gehad met Arne Slot", gaat Jahanbakhsh verder. "Ik wist dat hij naar Feyenoord ging. Ik heb altijd een goede band met hem gehad, ook toen ik naar Engeland ging. Hij vroeg me naar een transfer. In het begin twijfelde ik of het zou gaan gebeuren. Toen het einde van het vorige seizoen naderde, moest de beslissing gemaakt worden. Door al de dingen die ik eerder noemde, wilde ik het doen."

Volgens de 27-jarige buitenspeler was het ook het juiste moment om te vertrekken bij Brighton & Hove Albion, dat hem drie jaar geleden oppikte bij AZ. "Ik had eerder de kans om weg te gaan bij Brighton. Ze wilden elke keer dat ik bleef. Ze wisten alleen ook dat ik wilde spelen. Nu was het na drie jaar met ups en downs tijd om te vertrekken. Ik was niet blij met sommige beslissingen die daar gemaakt zijn. Ook de manier van spelen, in een 3-5-2-formatie, maakte mij niet blij. Het was dus aan de ene kant moeilijk om te vertrekken, maar ook weer niet.