Breaking news

Ajax geeft voetbalshow en haalt bijna de dubbele cijfers tegen Cambuur

Feyenoord zet Nederlandse trend voort: De realiteit van dit moment'

Feyenoord zet Nederlandse trend voort: "De realiteit van dit moment'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 06:00vr 30-07-2021 om 06:00

Laatste update: vrijdag 30 juli 2021 om 09:35vr 30-07-2021 om 09:35

Feyenoord is met de hakken over de sloot door naar de volgende voorronde van de Conference League. Met het resultaat is trainer Arne Slot tevreden, over het vertoonde spel en de weggegeven kansen beslist niet. Er is nog veel werk aan de winkel voor Feyenoord.

Tim van Duijn
ROTTERDAM

Feyenoord zou de 'amateurs' van FC Drita wel even oprollen, was een veelgehoorde reactie, maar in de eigen Kuip ontsnapte de ploeg van Slot. De Kosovaren mochten tot de laatste minuut van de wedstrijd dromen van een stunt. Door een hattrick van Guus Til werd een blamage voorkomen. 

"Ik ben heel kritisch op de hoeveelheid kansen die de tegenstander gehad heeft, maar ik vind wel dat ze er alles aan hebben gedaan", zegt Slot. "Het publiek heeft ons hierbij weer geholpen. En dat we een uitstekende keeper hebben (Justin Bijlow, red.) helpt ook mee. Die heeft ons een paar keer goed op de been gehouden."

Feyenoord snijdt zichzelf regelmatig in de vingers, ook tegen Drita weer. Leroy Fer zag er bij de twee tegengoals niet goed uit en Feyenoord ontsnapte ook in de tweede helft aan meerdere treffers. "We denken soms dat we lekker in de wedstrijd zitten, maar spelen onszelf in fases uit de wedstrijd door op de meest rare momenten kansen weg te geven", zegt Slot. "We hadden de tegenstander liever onze wil opgelegd. Maar als dat er niet inzit, ben je in ieder geval tevreden over dat je op basis van mentaliteit, karakter en een beetje geluk toch de volgende ronde haalt. Maar het is heel matig dat je tegen deze tegenstander zoveel kansen weggeeft."

'Zover zijn we nog niet'
Het is inmiddels een gewoonte dat Nederlandse clubs worstelen met laaggeklasseerde tegenstanders. AZ en FC Utrecht weten er alles van en Feyenoord ging drie jaar geleden nog kopje onder tegen het veel lager ingeschatte AS Trencin. "Het overkomt Nederlandse ploegen wel vaker, inderdaad", zegt Slot. "Wij zijn op dit moment nog niet ver genoeg om een tegenstander als FC Drita, met alle respect, onze wil op te leggen en achter elkaar tot kansen te komen zonder dat we iets weggeven."

"Dat is de realiteit van dit moment, daarom is het goed dat we gewonnen hebben. Ik zal niet zeggen dat we voetbaltechnisch door kunnen bouwen op deze wedstrijd, maar qua resultaat wel. De afgelopen weken heb ik wel dingen gezien die beter gaan. Ik had ook gehoopt dat het 5-0 zou worden, maar de realiteit is dat we met de hakken over de sloot met 3-2 gewonnen hebben."

Slot belooft beterschap en stelt dat zijn ploeg nog tijd nodig heeft. "Dat we veel beter en dominanter willen voetballen en minder weg willen geven, hoef je mij niet uit te leggen. We creërden meer kansen dan vorige week, maar gaven ook meer weg. Daar zal ik mijn ogen niet voor sluiten. Als je dit team de tijd geeft, presenteren ze zich beter. Ware het niet dat de spelers karakter hebben getoond. Ze hebben de wedstrijd binnen de negentig minuten om weten te draaien", zegt Slot.

"Ik heb het al vaker gezegd: we willen voetballen, zoveel mogelijk kansen creëren en zo min mogelijk weggeven. Het is voor een tegenstander best lastig om steeds die tachtig meter te overbruggen om tot kansen te komen als je zo hoog op de helft van de tegenstander speelt. We hebben ietsje opportunistischer gespeeld dan ik mijn team graag zie doen. Want we hebben weet ik veel hoeveel ballen erin gebracht. Dan weet je dat dat ook tot een counter kan leiden, maar je weet dat je niet veel kansen krijgt als je steeds maar rond blijft spelen. We hebben meer risico genomen dan vorige week door eerder ballen in te brengen en zijn daardoor gevaarlijker geweest, maar ook kwetsbaarder in de counter", aldus Slot.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws