'Het lijkt me geweldig om onder de grote Dick Advocaat voor Irak te spelen'

2 augustus 2021 om 14:54

De opzienbarende aanstelling van Dick Advocaat als bondscoach van Irak is goed ontvangen in het Aziatische land. Osama Rashid, voormalig jeugdspeler van Feyenoord en 22-voudig international, is in jubelstemming.

Voor velen kwam de keuze van Advocaat als een donderslag bij heldere hemel, maar Rashid wist al dat er wat aan zat te komen. "De geruchten gingen al een aantal weken rond in Irak", vertelt Rashid aan RTV Rijnmond. "Ik sprak ook een aantal mensen binnen de nationale voetbalbond. Zij zeiden dat er wat van zou komen. Maar eerlijk gezegd geloofde ik het niet, totdat eergisteren (zaterdag, red.) het nieuws kwam."

Irak is nog steeds een onveilig land: verschillende milities strijden tegen elkaar. Binnen de nationale ploeg zijn er geen spanningen, benadrukt Rashid. "Dat gaat goed samen. We zijn daar een eenheid. Wanneer wij spelen, is het land ook één." De middenvelder van Khor Fakkan uit de Verenigde Arabische Emiraten speelde in 2019 zijn laatste interland. Zijn kansen onder Advocaat durft hij nog niet in te schatten. "Voor mij lijkt het een geweldige ervaring om onder hem in het nationale elftal te spelen, maar als Irakees ben ik blij dat de grote Dick Advocaat de trainer wordt van de nationale ploeg."