Breaking news

LIVE: rake kopbal Van Ginkel lijkt puntenverlies in Deventer te voorkomen

Heracles Almelo deelt contract uit aan 31-jarige transfervrije Damen

Heracles Almelo deelt contract uit aan 31-jarige transfervrije Damen

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 18:11wo 04-08-2021 om 18:11

Heracles Almelo gaat zich versterken met Alessandro Damen. De doelman was al op proef bij de Heraclieden en heeft een contract in de wacht gesleept: Heracles is overtuigd.

Heracles legt Damen transfervrij vast omdat hij deze zomer uit zijn contract liep bij Excelsior, waar hij zeven seizoenen speelde. Damen (31) moet in Almelo de concurrentiestrijd aangaan met Janis Blaswich. Het lijkt de bedoeling dat Blaswich als eerste doelman het nieuwe seizoen ingaat. De dertigjarige Duitser is onomstreden onder trainer Frank Wormuth.

Damen kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Na zeven jaar bij Excelsior Rotterdam is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Heracles Almelo is voor mij de perfecte mogelijkheid om terug te keren op Eredivisieniveau", vertelt de doelman op de clubsite. "Bovendien denk ik dat ik met mijn ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren aan de spelersgroep."

Ook Tim Gilissen, technisch directeur van de club, is blij met de komst van Damen. "De blessure van Blaswich heeft ons ertoe doen besluiten om net als vorig seizoen te werken met vier keepers. De afgelopen week heeft hij zijn stage succesvol afgelegd en we vinden hem een goede toevoeging aan onze keepersgroep."

Heracles lijkt nog niet klaar op de transfermarkt. De club legde maandag Sven Sonnenberg vast. Hij is na Ruben Roosken, Bilal Basaçikoglu, Robin Jalving en Nikolai Laursen de vijfde zomerse nieuwkomer bij Heracles, dat ook nog op zoek is naar een spits.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws