Breaking news

LIVE: individuele klasse van Gakpo maakt het verschil in openingsfase tegen GAE

Arnesen vertelt over gevoelige Berghuis-move: 'Dat heeft Raiola toen slim gedaan'

Arnesen vertelt over gevoelige Berghuis-move: 'Dat heeft Raiola toen slim gedaan'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 08:02wo 04-08-2021 om 08:02

Laatste update: woensdag 4 augustus 2021 om 12:50wo 04-08-2021 om 12:50

Frank Arnesen heeft kort inhoudelijk gereageerd op de transfer van Steven Berghuis naar Ajax. De Deen ziet dat Berghuis de stap gemakkelijk kon maken door de clausule in zijn contract, waarmee de voormalig Feyenoord-aanvoerder goedkoop kon vertrekken uit Rotterdam.

"Hij heeft geprofiteerd van de clausule in zijn contract", vertelt Arnesen in gesprek met Voetbal International. "Dat heeft zijn zaakwaarnemer Mino Raiola destijds slim gedaan. Wat kon Feyenoord anders? Die jongen was zó belangrijk voor de club. Hem toen kwijtraken, zou een ramp hebben betekend. Dat hij nu voor Ajax kiest, is aan hem."

Vervolgens krijgt Arnesen de vraag of Alireza Jahanbakhsh een waardig opvolger van Berghuis is. "Dat denk en hoop ik wel", antwoordt de technisch directeur. "Hij heeft bewezen in de Nederlandse competitie een hoog rendement te kunnen halen met doelpunten en assists. Een voordeel is dat onze trainer hem kent. Ik ben blij dat we hem hebben kunnen halen."

Naast Jahanbakhsh haalde Arnesen onder meer Guus Til en Gernot Trauner ook binnen. Hoe kan dat met het beperkte budget van Feyenoord? "Alireza konden we kopen tegen een zeer bescheiden bedrag, maar Til is eigenlijk het beste voorbeeld van hoe het kan als je geen geld hebt voor een transfer", vertelt Arnesen. "Hij wilde per se naar ons toe en heeft ingeleverd, wij betalen hem een goed salaris en Spartak Moskou verlengt zijn contract met een seizoen. Dat is dan de manier waarop je zo'n speler kunt huren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws