Ajax oefent nog als Eredivisie begonnen is: 'Nog niet waar we moeten zijn'

Ajax oefent nog als Eredivisie begonnen is: 'Nog niet waar we moeten zijn'

05-08-2021 09:30
38

Davy Klaassen werkt hard aan maximale fitheid bij Ajax. Tegen Leeds United voelde 'Mister 1-0' zich een stuk frisser dan in de wedstrijd tegen RB Leipzig van afgelopen zaterdag. 

Tim van Duijn
AMSTERDAM

"Ik voelde me een stuk beter in vergelijking met zaterdag. Toen was het voor ons allemaal even wennen. Het heeft deels te maken met dat er ook supporters waren", zegt Klaassen, die wederom een belangrijke rol opeiste bij Ajax.

"Dat geeft energie. Het is gewoon heel anders. Vorig jaar tegen AZ waren er al 8000. Dat was heel mooi en nu waren er 25.000. Langzaam gaan we terug naar het oude. Het is kippenvel als je de fans ziet springen, het is als vanouds. Ik denk dat we grote stappen hebben gezet. We hadden weinig tijd om bij te komen en hebben nu laten zien dat we conditioneel stappen hebben gezet."

Ajax zette Leeds woensdag in een halfvolle Johan Cruijff Arena weg en dus is trainer Erik ten Hag tevreden. "Ik ben het meeste tevreden over de uitvoering. Het was een groot verschil met zaterdag. Toen was ik redelijk tevreden met het resultaat, maar nu was het allebei goed. We hebben de speelwijze gezien waar we hard aan hebben gewerkt."

De voorbereiding is voorbij voor Ajax. Officieel dan, Ten Hag rekent erop dat er nog geoefend zal moeten worden als de Eredivisie begonnen is. "We zullen nog een stukje voorbereiding in de competitie moeten doen. We zijn qua fitheid nog lang niet waar we moeten zijn. Daarin moeten we nog een aantal grote stappen zetten. Maar zaterdag begint het, dus we moeten er klaar voor zijn", doelt Ten Hag op het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal.

Ten Hag kan nog altijd niet beschikken over zijn volledige selectie. Edson Álvarez is inmiddels terug van de Gold Cup, maar Antony is nog afwezig. "Die speelt zondag een finale op de Olympische Spelen, dus die is er voorlopig niet."