Blind lovend: Hij toonde direct het vertrouwen in mij op die positie

Blind lovend: "Hij toonde direct het vertrouwen in mij op die positie"

06-08-2021 09:15
101

Daley Blind denkt dat het Nederlands elftal onder de leiding van de nieuwe bondscoach Louis van Gaal weer successen kan gaan boeken. In de Cor Potcast vertelt de Ajacied over de belangrijke rol die Van Gaal gespeeld heeft in zijn carrière.

In hun gezamenlijke tijd bij Manchester United posteerde Van Gaal Blind in zijn tweede seizoen in het hart van de defensie. "Als eerste dacht ik dat ik niet echt het postuur had om centraal achterin te voetballen in de Premier League", vertelt Blind over die tijd. "Maar hij toonde gelijk het vertrouwen in mij op die positie. Vanaf het begin heb ik die kans toen met beide handen aangegrepen en uiteindelijk heeft dat ontzettend goed uitgepakt."

Wedden

Meer odds

Blind lag vanaf dat moment onder een vergrootglas in Engeland, omdat de verdediger niet voldoet aan de standaard die staat voor een centrale verdediger in Engeland. "Van Gaal had daar eigenlijk direct maling aan", gaat Blind verder, die ervan overtuigd is dat Oranje onder Van Gaal weer de weg naar boven gaat vinden. "Ik denk dat Van Gaal een trainer is die heel goed weet wat hij wil. Dat heel goed over kan brengen en eigenlijk niets aan het toeval over laat. Dus ik denk dat wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen het uiteindelijk weer een succes kan worden, zeker weten."