Traoré kegelt Van den Brom en KRC Genk uit de Champions League

Traoré kegelt Van den Brom en KRC Genk uit de Champions League

10-08-2021 21:29
40

John van den Brom gaat met KRC Genk niet naar de Champions League, maar naar de Europa League. Shakhtar Donetsk was ook in Oekraïne te sterk en moet nog één horde nemen richting de groepsfase van de Champions League.

Shakhtar won vorige week al met 1-2 van Genk en dus stonden de Belgen voor de loodzware taak om alsnog door te gaan richting de play-offs. Shakhtar kwam na 27 minuten op voorsprong door oud-Ajacied Lassina Traoré en dat maakte de taak er niet makkelijker op voor Genk.

Genk probeerde Shakhtar in de tweede helft wel om tot het uiterste te gaan, maar het ontbrak de ploeg van Van den Brom aan efficiëntie en aan scherpte. Daarnaast was Genk simpelweg niet sterk genoeg. Toen Marcos Bahia een kwartier voor tijd 2-0 maakte, was het gedaan voor Genk. Cyriel Dessers maakte er in de negentigste minuut nog wel 2-1 van, maar die treffer kwam te laat.

Genk krijgt zaterdag tegen OH Leuven de kans om de kater weg te spoelen en hoort later deze maand wie het treft in de groepsfase van de Europa League.