'Van der Vaart is ontzettend aardig, hij moet Hyballa in zijn hok houden'

'Van der Vaart is ontzettend aardig, hij moet Hyballa in zijn hok houden'

11-08-2021 10:52
16

Rafael van der Vaart gaat in Denemarken aan de slag als rechterhand van Esbjerg fB-trainer Peter Hyballa, zo werd deze week bekend. Wim Kieft en Johan Derksen zijn benieuwd.

Het is geen geheim dat het sinds de aanstelling van Hyballa zéér onrustig is bij Esbjerg. De Duitse trainer regeert met harde hand en wordt beschuldigd van wangedrag; onlangs eisten de spelers in een open brief zelfs zijn vertrek. Van der Vaart moet de Deense club in rustiger vaarwater brengen.

"Esbjerg doet er alles aan om Hyballa in het zadel te houden. Er moet wel heel grote paniek zijn", lacht Kieft in de studio van SBS6. Volgens Johan Derksen kan Van der Vaart een belangrijke rol gaan spelen. "Hij is gehaald om Hyballa in zijn hok te houden en de handrem er een beetje op te zetten."

"Van der Vaart is een ontzettend aardige jongen. Als speler heeft hij niet veel betekend voor Esbjerg, maar het is niet zo'n slecht idee om hem als personality naast die doorgedraaide Duitser (Hyballa, red.) te zetten", aldus Derksen. "Dit is een goed begin van zijn trainerscarrière." Kieft beaamt dat. "Zo'n rol past ook wel bij hem."

Esbjerg is de laatste club waar Van der Vaart als speler onder contract stond. De oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid, Hamburger SV en Tottenham Hotspur woont nog steeds in Esbjerg, waar zijn vriendin Estavana Polman al jarenlang handbalt. Zijn zoon Damian voetbalt bovendien bij Esbjerg in het elftal onder 17 jaar.