Schmidt over vervangen van bijna volledige PSV-basis: 'Voor Drommel is het nieuw'

Schmidt over vervangen van bijna volledige PSV-basis: 'Voor Drommel is het nieuw'

15-08-2021 10:16
138

PSV-trainer Roger Schmidt leek tijdens het voorseizoen een vaste formatie te hebben gevonden, maar gooide zijn basisopstelling overhoop voor het eerste competitieduel met Heracles Almelo. Daar had de Duitser uiteenlopende redenen voor, liet hij na afloop weten.

Schmidt verklaarde voor de wedstrijd al waarom hij drie vaste waarden niet mee had genomen naar Erve Asito: Olivier Boscagli was net vader geworden, Philipp Max had fysieke klachten en aanvoerder Marco van Ginkel kan niet op kunstgras uit de voeten. Verder moest Joël Drommel plaatsmaken voor Yvon Mvogo: de van FC Twente overgekomen doelman kreeg rust. "Voor hem is het nieuw dat hij nu twee keer per week moet spelen. Ik moet ervoor zorgen dat ook Yvon fit blijft en hem speeltijd geven", aldus Schmidt, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Cody Gakpo, Mario Götze en Eran Zahavi kwamen pas in de loop van de wedstrijd als invaller binnen de lijnen. Schmidt wilde met name Gakpo in bescherming nemen. "De laatste keer nadat hij op kunstgras speelde, lag hij er drie maanden uit", doelde hij op de uitwedstrijd tegen Sparta in januari.

De vele wijzigingen pakten uiteindelijk goed uit: PSV won relatief gemakkelijk met 0-2 en kan zonder schade toewerken naar het Champions League-tweeluik met Benfica. "Dit was een goed moment om nieuwe en frisse spelers te brengen. We hebben heel veel gespeeld de laatste weken. Dit was de derde uitwedstrijd op rij (Ajax op 7 augustus en FC Midtjylland op 10 augustus, red.) in korte tijd en ik moet op mijn spelers passen", liet te tevreden Schmidt weten. "Wij moeten vooraf onze plannen maken en achteraf kan dat plan gewoon goed zijn geweest. We hebben het goed gedaan tot nu toe en voor de derde keer de nul gehouden. Tegen Benfica hebben we een topbezetting op het veld en de bank nodig."