Ten Hag treurt om Müller: 'Helaas meegemaakt, het heeft nog vrij lang geduurd'

Ten Hag treurt om Müller: 'Helaas meegemaakt, het heeft nog vrij lang geduurd'

15-08-2021 17:25
32

De dood van de Duitse legende Gerd Müller laat Erik ten Hag niet onberoerd. Bij Bayern München werkte de huidige trainer van Ajax samen met 'Der Bomber', die dit weekend op 75-jarige leeftijd overleed.

"Het was een fenomeen, dit nieuws komt altijd hard aan", reageert Ten Hag tegenover Langs de Lijn op het overlijden van Müller. "Absoluut een fenomeen, als persoon bleef hij zo normaal. Dat was het mooie, er was geen enkele vorm van arrogantie. Een geweldige persoonlijkheid."

Het ging al langer niet goed met Müller, die te boek staat als één van de beste spitsen aller tijden. "Ik heb dat (de ziekte van Alzheimer, red.) helaas mogen meemaken, het heeft nog vrij lang geduurd. Je zit dan al langer op zo'n bericht te wachten, maar als het dan komt, valt het toch rauw op je dak."

Ten Hag werkte bij Bayern München toen in oktober 2015 de ziekte van Alzheimer werd gediagnosticeerd bij Der Bomber. "Zelfs in die fase had hij nog tips, zeker voor aanvallers", vertelt hij. "Hij heeft veel voor Bayern München betekend. Het aantal goals wat hij gemaakt heeft is fenomenaal, een ongelofelijke kwaliteit."

Andersom hielp Bayern hem ook. "De club heeft zijn vrouw ontlast, hij kreeg een privé-chauffeur en ze gingen tennissen met hem. Zodat hij onder de mensen bleef en om zo het proces zo veel mogelijk te vertragen. Dat heeft Bayern klasse gedaan."