Berghuis bedreigd, Bruggink kijkt naar Eredivisie: 'Moet meer aan gedaan worden'

Berghuis bedreigd, Bruggink kijkt naar Eredivisie: 'Moet meer aan gedaan worden'

16-08-2021 14:12
116

De clubs en de Eredivisie kunnen en moeten meer doen in de strijd tegen online haat. Dat stelt Arnold Bruggink na de recente bedreigingen aan het adres van Steven Berghuis.

Vorige week lekte uit dat Berghuis aangifte heeft gedaan naar aanleiding van de bedreigingen die hij na zijn veelbesproken overstap van Feyenoord naar Ajax kreeg. "De regering kan daar misschien iets aan doen", zei Berghuis zaterdagavond na zijn Eredivisie-debuut voor Ajax bij ESPN.

Ook voor de Eredivisie en de clubs ligt er een taak, vindt Bruggink. "Zij kunnen daar meer aan doen", aldus de ESPN-analist. "Heb je gezien wat ze in Engeland hebben gedaan? Zij zetten alle social media op zwart. Ik vind dat de Eredivisie in samenwerking met de regering meer moet doen. Iedereen denkt van alles te kunnen roepen."

Kenneth Perez is sceptisch. "Wat dacht je ervan dat mensen eens gingen nadenken over wat ze elkaar sturen?", aldus de Deen. "Dat zou missschien een begin kunnen zijn. Iedereen mag zijn mening geven, maar wel op een normale manier."