Gemeente Arnhem weerlegt claim in Veronica Inside: Vitesse-duel niet verplaatst

Gemeente Arnhem weerlegt claim in Veronica Inside: Vitesse-duel niet verplaatst

17-08-2021 17:38 Laatste update: 16:52
39

De wedstrijd tussen Vitesse en Anderlecht begint níet eerder dan gepland, laat een woordvoerder van de gemeente Arnhem weten. Chris Woerts meldde maandag bij Veronica Inside dat burgemeester Ahmed Marcouch een noodverordening uitgevaardigd heeft in verband met mogelijke dreiging.

"De wedstrijd Vitesse - Anderlecht zou om 21.00 uur beginnen, maar de burgemeester van Arnhem heeft een noodverordening uitgevaardigd in verband met dreiging van geweld rond de wedstrijd. De wedstrijd is verplaatst van 21.00 uur naar 19.00 uur", claimde Woerts maandagavond.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat daar niets van klopt. De wedstrijd heeft nooit op 21.00 uur gestaan, maar staat nog altijd op 19.00 uur. En dat de burgemeester een noodverordening uitgevaardigd heeft, klopt ook niet. "We treffen altijd voorbereidingen, maar hier is op dit moment niets over te roepen."

Als Vitesse erin slaagt om Anderlecht uit te schakelen, dan treden de Arnhemmers toe tot de groepsfase van de Conference League.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)