Van Gaal positief verrast: 'Eerst alleen Robben, nu 11, 12 spelers van dit Oranje'

Van Gaal positief verrast: 'Eerst alleen Robben, nu 11, 12 spelers van dit Oranje'

17-08-2021 16:58
45

Louis van Gaal heeft al een aantal spelers van het Nederlands elftal gesproken, in aanloop naar de belangrijke interlandperiode van begin september. De net zeventig jaar oud geworden bondscoach heeft het idee dat de internationals zijn komst wel zien zitten.

Van Gaal wilde tijdens zijn presentatie niet ingaan op namen, maar bevestigde dat hij contact heeft gehad met een aantal spelers van het Nederlands elftal had. "De spelers die ik gesproken heb, waren heel enthousiast. Ik heb ze opgebeld voordat ik tekende", liet hij dinsdag aan de verzamelde pers weten. "Ik ben natuurlijk iemand van de oude stempel. Ik had ook niet verwacht dat ze zo enthousiast over me waren." Volgens hem hadden de spelers na het EK vooral behoefte aan meer 'duidelijkheid'.

Andersom is Van Gaal ook te spreken over de huidige lichting internationals, vertelde hij tijdens de persconferentie. "Ik heb drie generaties gehad en ik moet zeggen dat ik de eerste generatie (2000-2002, red.) moeilijker vond dan de tweede generatie (2012-2014, red.). En ik heb zelfs de indruk dat deze generatie voetballers professioneler met het beroep omgaan dan de twee voorgaande generaties. Dat heb ik nog niet ervaren, dat moet ik beoordelen, maar ik heb de indruk."

Van Gaal noemde het fenomeen 'activatietraining', voorafgaand aan een wedstrijd, als voorbeeld. "Dat heb ik nog nooit gedaan, maar dat deed Arjen Robben wel. Er was nooit een andere speler die dat ook deed, maar nu, heb ik me laten vertellen, zijn het er zeker elf, twaalf spelers die dit doen bij dit Nederlands elftal. Dat vind ik een heel positief teken."

\