Update: Itakura gaat na Groningen-verhuur aan de slag in Duitsland

Update: Itakura gaat na Groningen-verhuur aan de slag in Duitsland

18-08-2021 15:20 Laatste update: 19-08-2021 22:17
57

Oud FC Groningen-speler Ko Itakura staat in de serieuze belangstelling van FC Schalke 04. Volgens verschillende Duitse media is de centrale verdediger al onderweg naar Duitsland om daar een medische keuring te doorlopen.

Als de medische keuring goed verloopt zou Itakura al in de komende dagen gepresenteerd worden. De verdediger komt in eerste instantie op huurbasis over van Manchester City. In de huurdeal wordt echter ook een optie tot koop opgenomen. Met de optie tot koop is naar verluidt een bedrag van vier miljoen euro gemoeid.

Itakura speelde de afgelopen twee seizoenen bij Groningen en ontpopte zich daar tot één van de betere sterkhouders. In totaal speelde Itakura 59 wedstrijden in het shirt van Groningen. Daarin wist de verdediger één keer te scoren en gaf hij één assist.

Eerder werd gemeld dat Schalke ook interesse had in Mateusz Wieteska van Legia Warschau. Naar verluidt gaat dit nu niet meer gebeuren.

Update: Schalke 04 heeft de komst van Ko Itakura via de officiële kanalen bevestigd. De Japanse verdediger, vorig seizoen nog op huurbasis actief bij FC Groningen, wordt door Die Königsblauen gehuurd van Manchester City. In de deal is een optie tot koop opgenomen. Schalke doet geen uitspraken over de mogelijke transfersom, maar naar verluidt kan de optie gelicht worden voor vier miljoen euro.