Kompany wijst favoriet aan en waakt voor onderschatting Vitesse: 'Moderne ploeg'

Kompany wijst favoriet aan en waakt voor onderschatting Vitesse: 'Moderne ploeg'

18-08-2021 16:46 Laatste update: 16:59
47

RSC Anderlecht-trainer Vincent Kompany kijkt uit naar het duel tegen Vitesse van aankomende donderdag. Hoewel de oefenmeester Vitesse niet onderschat, denkt hij dat Anderlecht komende donderdag de favoriet is. Dat laat hij weten op de persconferentie in aanloop naar het duel.

"Geen idee wie de beste papieren heeft, maar als je met een thuiswedstrijd begint, ben je favoriet. Dat hoort ook bij de Anderlecht-cultuur", aldus Kompany. De oefenmeester waakt echter voor onderschatting tegen Vitesse. "Het is een lastige tegenstander. We hebben Vitesse geanalyseerd en ik heb ze nooit behoudend zien voetballen. Ze brengen veel pressing, zijn behoorlijk agressief en hebben veel diepgang. Het is een moderne ploeg naar het beeld van het Nederlandse voetbal."

Het valt Kompany op dat er vanuit Nederland lacherig wordt gedaan over het Anderlecht van de afgelopen jaren. "Je kunt niet verwachten dat ze in Nederland met bloemen gaan gooien voor een ploeg als Anderlecht die heeft gewankeld. In België hebben we de laatste jaren regelmatig ludiek gepraat over het Nederlandse voetbal, omdat onze nationale ploeg het zo goed deed. Dan kun je dat verwachten."

Anderlecht beschikt tegen Vitesse over een fitte selectie. De eerste wedstrijd tussen Vitesse en Anderlecht begint donderdag om 20:00 uur. De return staat een week later op het programma.