Feyenoord slecht Hahn-muur en behoudt perfecte score: nét geen hattrick Linssen

22-08-2021 16:20 Laatste update: 19:30
133

Feyenoord is ook na zijn tweede Eredivisie-wedstrijd van het seizoen nog zonder puntenverlies. Bryan Linssen maakte zondagmiddag de enige treffers in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles: Warner Hahn bleek lange tijd een sta-in-de-weg, maar de sluitpost ging in de tweede helft alsnog in de fout en dat werd direct afgestraft door Linssen, die in de slotfase de 2-0 einstand vastlegde.

Feyenoord vloog donderdag over het veld tegen het Zweedse IF Elfsborg en begon tegen Go Ahead Eagles in dezelfde opstelling. Heel lang duurde dat overigens niet: Marcos Senesi viel al na een paar minuten geblesseerd uit en moest vervangen worden door Wouter Burger. Hij moest overigens vijf minuten voor tijd zelf weer gewisseld worden.

Burger was ook de Feyenoorder die na een half uur de beste kans voor rust kreeg, maar zijn kopbal werd gekeerd door Hahn, die in het verleden nog bij Feyenoord onder contract stond. Feyenoord was overduidelijk de betere ploeg, maar Go Ahead mocht ook ruiken aan een voorsprong, via Martijn Berden. Hij werd echter eerst afgestopt door Gernot Trauner en vervolgens door Marccus Holmgren Pedersen.

Hahn werd in het eerste kwartier na rust flink aan het werk gezet en voorkwam treffers van Guus Til en Alireza Jahanbakhsh. Jens Toornstra schoot bovendien over. Go Ahead haalde schadevrij de zestigste minuut, maar daarna ging het alsnog mis. Luis Sinisterra schoot van afstand in, Hahn liet de bal los en Linssen was er als de kippen bij: 1-0.

Feyenoord kon niet doordrukken en het moedig strijdende Go Ahead – ondersteund door een nadrukkelijk aanwezig vak met meegereisde fans – bleef lang in de wedstrijd. Linssen maakte echter aan alle onzekerheid een einde met een strakke uithaal vanaf zestien meter. De Limburger had de smaak te pakken en leek ook nog voor een zuivere hattrick te gaan, maar raakte de paal. Het deerde Feyenoord niet: de Rotterdammers staan na twee wedstrijden op zes punten en een doelsaldo van 6-0, waardoor ze PSV op doelsaldo van plek één stoten.