Frenkie de Jong: 'Beste speler van de wereld vertrekt, voor mij de beste ooit'

Frenkie de Jong: 'Beste speler van de wereld vertrekt, voor mij de beste ooit'

30-08-2021 20:15
62

Frenkie de Jong baalt van het vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona. De Nederlander stelt dat het 'altijd lastig is als de beste speler van de wereld vertrekt' en gaat in op de verhalen wie de schoenen van Messi moet vullen.

De Jong hoeft niet lang na te denken wanneer hem gevraagd wordt of het vertrek van Messi invloed heeft gehad op de Barcelona-selectie. "Tuurlijk, de beste speler van de wereld vertrekt. Voor mij de beste speler ooit", vertelt hij voor de camera van ESPN. "Als die vertrekt na zo'n lange tijd dan heeft dat veel invloed op de club. Ik vind het jammer, het is toch speciaal wanneer je met Messi mag spelen. Daarnaast verlies je je beste speler, kwalitatief wordt het minder."

Ondanks het vertrek van Messi heeft De Jong het volste vertrouwen in een goed seizoen met Barcelona. "We hebben nog steeds een hartstikke goed team, ik heb er veel vertrouwen in. Maar als je je beste speler verliest, is dat altijd even lastig. Ik denk niet dat iemand zijn schoenen kan vullen, we moeten niet gaan vergelijken. Ik heb niet het gevoel dat ik door zijn vertrek heel veel andere dingen moet doen", zo sluit De Jong af.