Fans van ADO kloppen aan bij de gemeente: 'Anders gaat de club failliet'

Fans van ADO kloppen aan bij de gemeente: 'Anders gaat de club failliet'

03-09-2021 16:29
113

De fans van ADO Den Haag hopen de gemeente Den Haag over te halen om het Cars Jeans Stadion te verkopen aan de club. Dat zou namelijk een heikel punt kunnen worden in de overname van ADO.

De groep Lentze/Jol lijkt ADO na een maandenlange soap over te gaan nemen, maar de investeerders willen geen geld overmaken aan de gemeente. Om de Residentieclub vooruit te helpen, vinden zij het van groot belang dat het stadion in handen van de club zelf is. Zo lang het stadion van de gemeente is, moeten de overnamekandidaten waarschijnlijk ongeveer een miljoen euro per jaar neertellen om het te kunnen gebruiken.

Dat geld hoeft niet betaald te worden als ADO het stadion zelf in bezit heeft en dus hopen de investeerders en de fans dat de gemeente bereid is om de arena te verkopen. In een petitie doen verschillende supportersverenigingen van de club uit de Hofstad een oproep. 'Een overnamedeal is nodig in Zuid-Holland, anders gaat ADO Den Haag failliet', valt te lezen bij de petitie. 'Het voortbestaan van Haagse voetbalhistorie hangt aan een heel dun zijden draadje.'